Зөвлөгөө

Хэт боловсруулсан хүнсний бүтээгдэхүүн 

Хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл хөгжиж, хэрэглэгчдийн сонгон хэрэглэх хүнсний бүтээгдэхүүний нэр, төрөл жилээс жилд нэмэгдэж, хүртээмж сайжирч, хэрэглэгчдийн худалдан авах чадвар сайжирсаар байна. Өмнө нь хүнсний бүтээгдэхүүний шим тэжээллэг байдал, шимэгдэлтэнд анхаарал хандуулж судалдаг байсан б...

НҮҮРСТӨРӨГЧИЙН УЛ МӨР

НҮҮРСТӨРӨГЧИЙН УЛ МӨР Хүн амьдрах хугацаандаа байгаль дэлхийд хэр ачаалал үүсгэж, хэрэглээ талаасаа ямар ул мөр үлдээж байгааг тооцох нь сонирхолтой бөгөөд чухал ач холбогдолтой юм. Нүүрстөрөгчийн ул мөр (carbon footprint) хэмээх ойлголт сүүлийн жилүүдэд дэлхийн дулаарал, уур амьсгалын өө...

ЗОХИОГЧИЙН ЭРХИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ АВАХАД БҮРДҮҮЛЭХ МАТЕРИАЛ

ЗОХИОГЧИЙН ЭРХИЙН ГЭРЧИЛГЭЭ АВАХАД БҮРДҮҮЛЭХ МАТЕРИАЛ №    Бүрдүүлэх материал 1.Өргөдлийн маягт Өргөдлийн маягтыг компьютерээр бөглөх ба бүрэн гүйцэд, үнэн зөв бөглөхөөс гадна өөрт хамааралгүй мэдээллийг устгаж болохгүй.www.ipoim.mn сайтаас зохиогчийн эрхийн өргөдлийн маягтыг татаж авна. ...

1. Арьс ширэн түүхий эдийг үйлдвэрт хүлээн авах

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=RRm3Rs1rogc&feature=emb_logo...

МАЛЧИН ӨРХ НЬ МАЛАА ЭРҮҮЛ БАЙЛГАХЫН ТУЛД, АНХАН ШАТНЫ ТУСЛАМЖ ҮЗҮҮЛЭХ ЖАГСААЛТ/ МАЛЫН ЭМИЙН САН/

Өдийг хүртэл малчид өөрсдийн мэдэх уламжлалт аргад тулгуурлан малаа эмчилж ирсэн туршилагатай. Гэвч  дээрх аргаар эмчлэх боломжгүй бэртэл гэмтэл зарим халдваргүй өвчний үед эмнэлэгийн анхан шатны тусламж үзүүлэх шаардлага гардаг. Иймд малчин өрх бүр малын эмийн сандаа дараах зүйлүүдийг байлгаснаар м...

ЭКСТЕЙНШИНИЙ СУРГАГЧ БАГШ БЭЛТГЭХ СУРГАЛТ

  “Хөдөө аж ахуйн нэвтрүүлэх үйлчилгээний сургагч багш бэлтгэх” сургалтыг 2019 оны 10 дугаар сарын 7-8-ны өдрүүдэд Герман Монголын хамтын ажиллагааны Тогтвортой хөдөө аж ахуй төсөлтэй хамтран Улаанбаатар хотод амжилттай зохион байгуулагдлаа.    ...

Хуванцар савны хэрэглээг бууруулахад иргэн, аж ахуйн нэгжийн идэвх санаачилга, шинэ санаа, шилдэг шийдэл чухал байна

Манай улсад зориулалтын бус хуванцар сав олдоц ихтэй, үнэ хямд байдгаас айл өрхүүд ундны ус, сүү, айраг зэрэг хүнсний шингэн бүтээгдэхүүнийг хадгалах, тээвэрлэхэд өргөнөөр хэрэглэж байна. Хордлого судлал, эрдэм шинжилгээний нийгэмлэгээс 2015 онд гурван аймаг, Улаанбаатар хотын 297 өрхийг хамруулан я...

Шинэ мэдээ

© 2020 Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан. agrinfo.mn